Usta Atölye Liderleri
Yöneticilik Atölyeleri kapsamında açılan Atölye Liderleri Eğitimi Kursu öğretim elemanları
Prof. Selahattin Turan / Akademisyen – İletişim ve Özgeçmiş
Prof. Dr. Bahri Aydın / Akademisyen – İletişim ve Özgeçmiş
Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş / Akademisyen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Üsküdar, İstanbul – İletişim ve Özgeçmiş
Dr. .Öğr. Üyesi Mevlüt KARA / Akademisyen, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep – İletişim ve Özgeçmiş
Dr. Sinan Köseoğlu / Organizasyonel Gelişim Müdürü – İletişim ve Özgeçmiş
Dr. İsmail Tonbuloğlu / Akademisyen, Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş, İstanbul – İletişim ve Özgeçmiş
Muhammet Yılmaz / Öğretmen – İletişim ve Özgeçmiş
Sema Durmuş / Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı – İletişim ve Özgeçmiş
Metin Bayrak / Eğitmen – İletişim ve Özgeçmiş
Numan Ayverdi / Maarif Müfettişi, MEB, Üsküdar, İstanbul – İletişim ve Özgeçmiş
Yunus Emre Karahan / Eğitmen, Ataşehir, İstanbul –İletişim ve Özgeçmiş
Elzem Durmuş / Yaratıcı Drama Lideri, Kadıköy, İstanbul – İletişim ve Özgeçmiş
Uzman Atölye Liderleri
Yöneticilik Atölyeleri kapsamında açılan Atölye Liderleri Eğitimi Kursundan Mezun Olan Atölye Liderleri
Orhan Kahya
Atölye Konusu: Dışarıya HapsolmakEbeveyni Mahkûm Olan Çocukları Destekleme Atölyesi
Uludağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunu Kâhya, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi alanında bir yıl yüksek lisans öğrenimi görmüş; devam eden dönemde ise Erasmus öğrenim hareketliliği programı ile bir dönem Litvanya Eğitim Bilimleri Üniversitesi(LUES)’nde bulunmuştur. Ebeveyni mahkûm olan çocukların okul yaşantıları konulu tez ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisans öğrenimini tamamlamıştır. Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen Genç Bilim İnsanı yarışmasında 2019 Yılı Genç Bilim İnsanı Teşvik Ödülü almıştır. Eğitimde dezavantajlı gruplar, mahkûm çocukları ve örgütsel davranış konularında çalışmalar yürütmektedir. Değişime inanan genç akademisyen Kâhya, halen Mutla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmakta ve Eğitim Yönetimi alanında doktora öğrenimine devam etmektedir.
Beyza Hıdır
Atölye Konusu: Etiketler Bizi Nasıl Etkiler?
Lise öğrenimimi Bozüyük Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladım. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Çift Anadal Lisans programı 2018 mezunuyum. Sınıf Öğretmenliği stajlarımı Eskişehir Havacılar İlkokulu, Eskişehir Reşat Benli İlkokulu ve Eskişehir Nasrettin Hoca İlkokulu’nda tamamladım. Öğrencilik sürecimde Eskişehir Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yarım dönem gönüllü öğretmen olarak faaliyet gösterdim. Eskişehir Batıkent Sanat Atölyesi’nde Psikolojik Danışman ve Rehber olarak çalıştığım dönemden sonra üstün zekalı öğrenciler ile bireysel çalışmalar yaptım. 2018 Eylül ayında Bozüyük Toki İlkokulu’nda ücretli öğretmenliğe başladım. Bir eğitim öğretim yılı boyunca 1. Sınıf öğretmenliği deneyimim bulunmaktadır. 2018 Aralık ayında Yetişkin Okuma-Yazma 2. Kademe kurs öğretmenliği yaptım. 2019 Şubat ayında Bursa Uludağ Üniversitesi sınıf eğitimi yüksek lisans programına kabul edildim. Yüksek lisans eğitimim tez aşamasında devam etmektedir. 2019 Haziran ayında Uluslararası Öncü Okul Yöneticileri Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Okul tasarımı ve Estetiği Konferansı’nda “Hayat Bilgisi Dersine Özgü Kazanımlarla Bütünleştirilmiş Bir Sınıf Tasarım Örneği” adlı iyi örnek bildiri sunumum gerçekleşti. Aynı bildiri içeriği ile 2. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi’nde katılımcı olarak bulunarak sözlü bildirimi sunumu gerçekleştirdim. Hala farklı öğrenciler ile bireysel çalışmalarım bulunmakta.
Halil Gürkan
Atölye Konusu: Eğitim Örgütlerinde Değişim ve Çatışma Yönetimi
Eğitim: 1983’te Ödemiş/İZMİR’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ödemiş’te tamamladı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümlerinde lisans, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. Mesleki Deneyimi: 2006 Yılında mezun olduktan sonra bir yıl resmi okulda, on iki yıl çeşitli özel okullarda sınıf öğretmeni ve zümre başkanı olarak görev yapmıştır. Şu anda bir özel okulda ilkokul müdürü olarak görev yapmaya devam etmektedir.
Çalışmalar ve Eserler: Eğlenceli Matematik Oyunları, Ergoterapi ile İlk Okuma Yazma, Eğitimde Sistem Düşüncesi araçları ile kitap inceleme uygulamaları gibi birçok çalışmayla ulusal ve uluslararası seminer ve sempozyumlarda sunum yapmıştır. Eğitimde Sistem Düşüncesi Derneği üyesi olarak birçok atölye çalışmasında yer almış ve kolaylaştırıcılık yapmıştır. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı(EÇEV), Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Seminerleri’nde danışma kurulu üyesi olarak yer almıştır. AÇEV bünyesinde Baba Destek Eğitim Programı (BADEP) grup lideri olarak etkili babalık üzerine atölye çalışmaları yapmıştır. Destination Imaginaton (DI)/Hayal Gücüne Varış Derneği üyesi olarak her yıl yapılan ulusal finallerde Appraiser(Değerlendirici) olarak görev yapmaktadır. Başka Bir Okul Mümkün(BBOM) öğretmen topluluğuna 9. nesil olarak dahildir.
Yetişkin eğitimi ve liderlik üzerine çalışmalar yapmakta olup, akademik olarak “İlkokul Müdürlerinin Mesleki” gelişimi başlıklı uluslararası dergide yayımlanmış makalesi ve bildirisi bulunmaktadır.
Merve Karakuş
Atölye Konusu: Okul Yöneticileri İçin Duygusal Aidiyet
Kocaeli Üniversitesi Felsefe bölümünü bitirdikten sonra Felsefe, Psikoloji, aile ve üstün potansiyelli çocukların eğitimleri üzerine yoğunlaşan özgün çalışmalar içerisinde bulundum. Üstün potansiyelli çocuklar ile bireysel çalışma alanlarım, toplumsal aidiyet, otokontrol becerileri, öz disiplin, Felsefe temelinde değerler eğitimi ve kariyer çalışmaları çerçevesinde zaman ve organizasyon becerileri gelişimine yönelik aile katılımlı bireysel çocuk gelişim programları yürütmekteyim. Aynı zamanda www.hurriyet.com.tr adresinde her hafta köşe yazarlığı yapmaktayım. Yazılarımın ana temasını eğitim, aile ve çocuk oluştururken Felsefe eğitiminin anaokullarından itibaren müfredat içerisine harmanlanması konularına da sıkça değinmekteyim. Bunun yanında, Nörokripto ve Deep Education ile ar-ge çalışmalarının içerisinde yer almaktayım. Kocaeli/Gebze bölgesinde 1. Sınıf ve üzeri çocuklara, Kocaeli/Darıca bölgesinde Sporculara ve LGS öğrencilerine yönelik “Muhakeme temelli anlama ve Akademik gelişim destek” programlarını yürütmekteyim.
İbrahim Yıldız
Atölye Konusu: Soruşturma Teknikleri
1985 yılında Giresun-Bulanca’ta doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Giresun’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nü 2008 yılında bitirdi. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde ikinci lisans eğitimini tamamladı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde memur olarak başladığı iş hayatına 2009 yılından itibaren MEB’de çeşitli okullarda öğretmen olarak devam etmiş olup Kocaeli-Körfez Çelik Sanayi Ortaokulu’nda okul müdürü olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Serpil Kılıç Cebeci
Atölye Konusu: Proje Yazma
1978 yılında Mersin´in Gülnar İlçesinde doğdu. Sipahili Köyü ilkokulu, Aydıncık Ortaokulu, Kilis Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Eğitim Fakültesi bölümünden mezun oldu. Osmangazi Üniversitesi Eğitim Yönetimi Denetimi Planlaması ve Teftişi bölümünde Yüksek Lisans yaptı. Çeşitli okullarda İngilizce öğretmenliği, müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı, kurucu müdürlük yaptı. Son iki yıldır okul müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk annesidir. En sevdiği şey kitap okumak ve kitap eleştirileri programları yapmaktır. Hayat boyu öğrenme en önemli yaşam felsefelerindendir.
Mustafa Canıtez
Atölye Konusu: Stajyer Filmi Üzerinden Lider Yönetici Eğitimi
1974 kayseri doğumludur. İlköğrenimini Kayseri’nin Bayramhacı köyünde, ortaöğrenimini Kayseri’de yaptı. 1996 yılında Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Sabahattin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi bölümünde “Özel ve Devlet Okulu Yöneticilerinin Çalışanlarını Motive Etme Becerisi” adlı çalışmasıyla tamamladı. Öğretmenliği hayatına 1996 yılında Adapazarı Ticaret Meslek lisesinde başladı,1999 yılından itibaren İstanbul’da sırası ile Çınar Kolejinde, Adalar Çok Programlı Lisesinde öğretmenlik, Sultanbeyli kız Meslek Lisesinde, Sefaköy Nahit Menteşe Endüstri Meslek Lisesinde Müdür yardımcılığı, 2013 yılından itibaren ise Birikim okullarında Birikim Hayat okulu ilkokul ortaokul müdürlüğü, Manevi eğitim direktörlüğü, Beylikdüzü ilkokul ve ortaokul müdürlüğü yaptı. Halen Birikim okulları Ankara Batıkent şubesinde kampüs müdürü olarak meslek hayatına devam etmektedir. Yayınlanmış tez ve makaleleri bulunmaktadır. Aynı zamanda yaşam koçluğu yapmaktadır. Evli ve 5 çocuk babasıdır.
Muhammet Erbaş
Atölye Konusu:
Mentörlük Becerileri
1969 yılında Rize’nin Güneysu ilçesinde doğdu. İlk-Orta ve Lise eğitiminden sonra Marmara Üni. Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik İşl. Öğretmenliğinden mezun oldu. Sonrasında Yıldız Üniversitesi-Sosyal Bilimler Enstitüsünde Eğitim Yönetimi Denetimi Alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Öğretmenevi ve çeşitli Meslek liselerinde okul müdürlüğü yapmış olup Halen Gebze PAGEV MTAL’inde okul müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Arif Dede
Atölye Konuları
İlkokul eğitimine Kocaeli 28 Haziran İlkokulunda başlayıp, İstanbul Fatih Riyaziyeci Salih Zeki İlkokulundan mezun olarak tamamlamıştır (1968-1969). Ortaokul eğitimini Fatih Gelenbevi Ortaokulunda tamamlamıştır (1973-1974).
Lise eğitimine Bolu Erkek Öğretmen Lisesinde başlayıp Kırşehir Erkek Öğretmen Lisesi Fen ve Tabii Bilimler bölümünden mezun olarak tamamlamıştır (1976-1977). Yüksek öğrenimini Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Fen ve Tabiat Bilgileri bölümünde tamamlayarak mezun olmuştur (1979-1980). Anadolu Üniversitesi Fizik Lisans Tamamlama Programını tamamlamıştır (2000).
Halen Anadolu Üniversitesi AÖF İşletme Lisans programına devam etmektedir. İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim Uzmanı görevini 2014 yılından bu yana sürdürmektedir.
Ayşegül Turan
Atölye Konusu: Okul Müdürü ve öğretmen Motivasyonu
1975 Ankara doğumluyum. Aslen Bursalı olup, ilkokul ortaokul ve lise eğitimimi Bursa‘da tamamladım. 2002 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldum. Bir süre Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an Kursu Öğreticisi olarak çalıştım. Daha sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atandım. Çeşitli kurumlarda öğretmenlik yaptıktan sonra, Gebze Çolakoğlu Kız Meslek Lisesinde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptım. Halen Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Okul Müdürü olarak görev yapmaktayım.
Gökhan Ömür Özsoy
Atölye Konusu: Okullarda Toplantı Yönetimi
Amasya doğumlu olan Gökhan Ömür ÖZSOY, lisans eğitimini Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalında tamamlayarak alanda çeşitli çalışmalar yapmıştır. 2009 yılından bu yana MEB bünyesinde öğretmen ve okul yöneticisi olarak görev yapan ÖZSOY, halen Samsun’da okul yöneticisi olarak görev yapmaktadır.
Muhammet Raşit Güngör
Atölye Konusu: Takım Kurmak Takım Olmak
İstanbul Üniversitesi Matematik mezunuyum. 2005 yılında üniversite hayatımla birlikte başlayan sivil toplum ve gönüllülük maceram halen devam etmekte. Özellikle liseli gençler için uzun yıllar çeşitli projeler yürütme fırsatı buldum. Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonunda çeşitli görevler vesilesi ile gençlerle ilgili çok sayıda projenin içinde yer alma şansım oldu. Aynı zamanda Oymakbaşı İzci Lideri olarak kamplar ve çeşitli faaliyetlerin organizasyonunda yer aldım. Halen Biltek Okullarında Anadolu Lisesi Müdürü olarak çalışmaktayım.
Ümit Akgün
Atölye Konusu: Değişim Yönetimi
1989 yılında İzmit’te doğdu. Sakarya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenim gördü. Yüksek lisansında Türk şiiri üzerine çalıştı. 2012 yılından bu yana özel okullarda uzman eğitici olarak görev yaptı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde işitme engellilere Türkçe öğretiminde bulundu. Aktif öğrenme ve Türkçe dersi oyunlaştırma etkinlikleri üzerine çalışmalarını sürdürmekte olup hâlen Kocaeli Bilnet Okullarında Türkçe öğretmenliği yapmaktadır.
Nazan Suna Alpural
Atölye Konusu: Toplantı Yönetimi
1982 yılı Ankara doğumludur. 2005 yılında Gazi Üniversitesi-Mesleki Eğitim Fakültesi-Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Bölümü-Aile Ekonomisi ve Beslenme Eğitimi Öğretmenliğini bitirmiştir. Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi-Eğitim Bilimleri Enstitüsü-Aile Ekonomisi ve Beslenme-Aile Ekonomisi Eğitimi bölümünde “Sağlıklı Beslenme Kavramı ve Eğitimlerin Algısı Üzerine Bir Araştırma” adlı çalışmasıyla 2009 yılında tamamlamıştır. 2006 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda öğretmen, atölye ve bölüm şefliği, Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2018 yılında başladığı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğü görevine halen devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Meslekî ve Teknik Eğitim Kalite Tetkikçisi olarak da görev yapmaktadır. Öğrenmenin kişinin kendisini keşfetmesine imkan sağlayan bir yolculuk olduğuna inanmaktadır.
Yasemin Oğuz Çoşkun
Atölye Konusu:
Öğretimsel Liderlik Rolü Olarak Öğretmenlerin Ders Değerlendirmesi: Yöntem ve İpuçları
Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nde lisans, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde Orta Çağ Türk Tarihi üzerinde Yüksek Lisans derecesi almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak göreve başlamıştır. 2015 yılından itibaren okul müdürü olarak görevine devam etmektedir. Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul bünyesinde yerel, ulusal ve uluslararası birçok projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde görev almıştır. Ekip lideri olarak görev aldığı Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Özdeğerlendirme Raporu kategorisinde yapılan yarışmalarda okuluna 2011 yılında İstanbul üçüncülüğü ve 2014 yılında İstanbul ikinciliği kazandırmıştır. 2012-2014 yılları arasında okul olarak yürütülen okul eğitiminde kaliteyi artırmayı ve Avrupa boyutunu güçlendirmeyi hedefleyen Comenius Projesi’nde proje faaliyetlerinin planlanmasında ve uygulanmasında ekip üyesi olarak aktif rol almıştır. Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen yayın çalışmalarında editör/genel yayın yönetmeni olarak görev almıştır. Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2015-2019 Stratejik Plan Hazırlama ve İzleme Ekibi Lideri olarak planlama dönemi boyunca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Stratejik Plan hazırlama, izleme ve değerlendirme çalışmalarını yürütmüştür. Ulusal ölçekli bir proje olan “7 Bölge 7 Renk” projesi kapsamında Çekmeköy Belediyesi tarafından yayınlanan 7 anahtar adlı kitabın editörlüğünü yapmıştır. Görev yaptığı okullarda bilimsel ve kültürel faaliyetlerde ve proje çalışmalarında (TÜBİTAK Projeleri, e-Twinning, Harezmi vb.) ekip lideri/ ekip üyesi olarak aktif görev almaktadır. Uzmanlık alanları; toplam kalite yönetimi, stratejik planlama, proje hazırlama, etkili sunum hazırlama teknikleri ve yönetim becerileridir.
Mahmut Balta
Atölye Konusu:Özel Eğitimde Yönetim Stratejileri
2002 yılında öğretmenlik mesleğine Diyarbakır’da başladım. İstanbul’da çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptım, son olarak Kartal ilçesinde Yakacık Özel Eğitim meslek okulunda müdürlük görevini yürütmekteyim. Yüksek lisans eğitimimi Marmara Üniversitesinde ‘Engelli bireylerin çalışma hayatında yaşadıkları sorunlar” tezi ile tamamladım. Engelli bireylerin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda daha çok yer alması ve iş hayatında daha yer edinmeleri konularında sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve diğer paydaşlar ile sahada çalışmalar yürütürken aynı zamanda makaleler ve diğer bilimsel çalışmalar ile bu alanda farkındalık oluşturmaya çalışmaktayım.

Atölye Konusu:Akışta Tutmak-Öğretmen Motivasyonunu Nasıl Etkileriz?
2003 yılından ititbaren MEB’ na bağlı farklı kurumlarda sınıf öğretmenliği yaptı. Sosyoloji bölümünde ikinci lisans eğitimini aldı. Yüksek lisans eğitimini Eğitim yönetimi alanında tamamladı. Doktora eğitimine eğitim yönetimi alanında devam etmektedir. Halen okul müdürlüğü yapmakta ve eğitim hizmetini birlikte sunduğu arkadaşlarıyla öğrencilerin öğrenmelerine olumlu katkı yapmak üzerine çalışmalar tasarlamaktadır. Evli ve iki çocuk sahibidir.
Enes Okutan
Atölye Konusu:
Okulumun Başarısını Arttırmak İçin Öğretmenlerimi Nasıl Güçlendirebilirim?
1991’de Konya’da doğdu. İlköğretimi Samsun Denizevleri İlköğretim Okulunda, liseyi Samsun Anadolu Lisesinde tamamladı. 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans eğitimine Gazi Üniversitesinde “Flipped Classroom Modeli” hakkında deneysel bir çalışma ile tez aşamasında devam etmektedir. Ayrıca için “Akıl Oyunları Eğitimciliği” ve üstün zekalı öğrencilere yönelik “Eğitimde “Farklılaştırma” ve “Eğitimde Drama Rehberi” sertifikaları bulunmaktadır. 2014-2018 yılları arasında Pınar Eğitim Kurumunda sınıf öğretmenliği yaptı. 2018’de Özel Altınbilgi Okulları’nın kuruluş sürecine dâhil oldu ve o günden beri Özel Altınbilgi Okulları’ndan okul müdürü olarak görev almaktadır. MGV yayınlarında yazar ve editör olarak eserleri bulunmaktadır. Roman, hikâye ve çocuk kitabı türlerinde 20’ye yakın esere editörlük yaptı. Yayınlanmış 1 çocuk kitabı ve yayınlanmak üzere çalışması devam eden 10 kitaplık bir çalışması bulunmaktadır. Ayrıca ortaokul öğrencilerine yönelik çıkarılan “Keşif” isimli dergide çizgi roman tarzında aylık yazıları yayınlanmaktadır.
Nilgün Altun
Atölye Konusu: Etik Okul Atölyesi. Eğitim ve Öğretimde Etik
1986 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nde 2007’de mezun oldu. 2020’de Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Teknolojileri Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2004 – 2007 yılları arasında Muğla Şah Radyo ve TV Medya Kuruluşlunda Radyo Programcısı ve Reji Görevlisi olarak çalıştı. 2009’da Bitlis’e Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak tayin oldu. 2013’ te Gaziantep’de zorunlu hizmet görevini tamamladı aynı yıl Ankara Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu’na göreve başladı. 2016-2018’de Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na görevlendirildi. 2019 yılından itibaren Ankara İzzet Latif Aras Ortaokulu’nda Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Eleştirel düşünme, eğitimde teknoloji kullanımı, sosyal medya araçları üzerine makaleleri bulunmaktadır. Tez çalışması “Temel Eğitim Programları ve Ders Kitaplarının Dijital Okuryazarlık Bağlamında İncelenmesi” üzerinedir. TTKB Program Uzmanı olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hukuk Ve Adalet ve Kent Kültürü Dersi Taslak Öğretim Programı İnceleme-Değerlendirme Komisyonu’nda çalıştı (2017) TTKB Program Uzmanı olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sosyal Bilgiler Dersi Öğretim Programı İnceleme-Değerlendirme ve Güncelleme Komisyonu’nda görev aldı.(2017) TTKB Program Uzmanı olarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Suriyeli öğrencilere yönelik hazırlanan Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler Taslak Öğretim Programı İnceleme-Değerlendirme Komisyonu’nda çalıştı. (2017) Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gözetmensiz Durum Belirleme Çalıştayı’na katıldı.(2019) TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Programı (2019) Proje Koordinatörü ve Danışman Öğretmen olarak görev aldı. Evli ve 2 çocuk annesidir.